Blog categories

Пошук за статтями

В Україні заборонять лампи розжарювання?

В Україні заборонять лампи розжарювання?

Економія електроенергії, як ідея, вже давно присутній в думках людей в Україні. Користуючись лампами розжарювання, ми споживаємо енергії досить, щоб отримувати рахунки з великими цифрами. Але зіткнувшись з сьогоднішніми проблемами в сфері енергетики, ми тільки зараз стали всерйоз замислюватися над тим, як економити електроенергію.

Саме тому це вирішили зробити на державному рівні. Як повідомляє «Сніданок з 1 + 1», законопроект про заборону ламп розжарювання вже внесли до Верховної Ради. У ньому йдеться про заборону імпорту і виробництва джерел світла, які мають низький клас енергоефективності. Відповідно до закону і самої ідеї, цей крок значно вплине на скорочення споживання електроенергії населенням.

Щоб не бути голослівним, ми хочемо привести в приклад країни Євросоюзу. Там з 2010 року стали початком заборони використання ламп розжарювання, вище 75W. Відбувався перехід на економне освітлення поступово. У 2011 році заборонили 60W лампи а в 2012 - 40W і навіть 25W. Заборона припускав вилучення з продажу подібних ламп, а також обмеження і в слідстві закриття їх виробництва.

Але, як ви вже зрозуміли, без світла ніхто не залишився, так як заміну здійснили на енергозберігаючі лампи, які споживають на 80% електроенергії, а також на світлодіодні - 90%. Причому останні не тільки економлять більше електроенергії, але і абсолютно нешкідливі для здоров'я людини.

В Україні енергозберігаючі лампи присутні на ринку досить давно, а світлодіодні тільки набирають популярність. Саме останні, за статистикою використання, можуть гарантувати тривалий термін роботи і якісне, сприятливе для очей освітлення.

Перехід від ламп розжарювання до економного освітлення це, як показала практика, поетапний процес, який необхідно пройти. Інформування населення, якісна соціальна реклама і досвід багатьох країн - це ключ до успішного здійснення цієї ідеї.

Posted on 2016-05-10 First category 986

Меню