Blog categories

Пошук за статтями

Підключення лампочки до вимикача

Підключення Вимикача до лампочки

Для будь-якого електрика схема підключення вимикача до лампочки - це щоденна рутинна робота, яку він знає напам'ять.  Але якщо ви ніколи цього не робили, то можуть виникнути не тільки питання, але і коротке замикання!  Ви можете спитати дроти, підключити фазу на заземлення, спалити пробки або позбавити світла весь будинок.  Неякісна проводка, погана ізоляція, високі навантаження можуть бути причиною пожежі.  Тому зважте всі «за» і «проти», перш ніж поміняти лампочку в патроні.

Давайте підключимо лампочку в мережу.

Як бачите, для підключення нам потрібно два дроти.  У мережі 220 вольт немає поняття плюс і мінус, тому нічого не трапиться, якщо ви переплутаєте їх місцями.  Фаза в основному пускається по коричневому проводу, а Нуль - по синьому.  Заземлення підключається тільки до розеток, воно має жовто-зелену ізоляцію.

Подключение лампочки

Давайте ускладнювати завдання. Розірвавши один з проводів, поставимо вимикач. Схема, що показує як підключити лампочку до вимикача, зображена нижче. Розгляньте її уважно. Як ви бачите, від лампочки від'єднується тільки один з проводів - Фаза (коричневий). Нуль завжди залишається підключеним. Якщо замкнути контакти, то ми повернемося до першої схемою, і лампочка загориться.

Подключение лампочки к выключателю

Як ми вже говорили, в змінній напрузі немає плюса і мінуса, але є фаза (L) і нуль (N). Найважливіше, що потрібно знати, це факт, що нуль струмом не б'ється, а фаза ще як! Якщо взятися тільки за фазовий провід, то, швидше за все, вас вдарить струмом, якщо тільки ви не стоїте не гумовий килимок. Тому і вирішили відключати саме цей провід, як найнебезпечніший. Як дізнатися де фаза, а де нуль? Для цього є спеціальні викрутки - індикатори. Якщо такий викруткою доторкнутися до фази, то вона засвітиться, а якщо до нуля, то нічого не буде відбуватися.

Давайте ще ускладнити схему. Додамо подвійний вимикач і другу лампочку. Саме підключення подвійного вимикача на дві лампочки викликає найбільше запитань.

Подключение лампочек к двухклавишному выключателю

Фазний провід роздвоюється на дві контактні групи всередині подвійного вимикача.  Кожна група замикає свою ланцюг харчування, підключаючи одну з лампочок, кожна з яких підключена до Нулю.  Замикаючи один з каналів, ми включимо одну лінію харчування.  Але, як ви бачите, тут немає нічого складного, це та ж схема підключення лампочки, тільки з двома вимикачами.  Найважливіше - це зрозуміти де у вимикача загальний провід, який йде на фазу.  Для цього уважно розгляньте пристрій, а краще перевірте його роботу мультиметром.

У нас часто запитують, а як підключити світлодіодну лампу?  У плані підключення немає ніякої різниці в порівнянні з лампою розжарювання.  А ось в плані експлуатації - є два аспекти: потужність і температура.  Для LED ламп можна використовувати набагато більш тонкий провід, тому що вони споживають в 10 разів менше струму, ніж звичайні джерела світла.  Так само вони не гріються, а це означає, що їх можна встановлювати в дерев'яні, пластикові і навіть паперові світильники.  В іншому, ці лампи нічим не відрізняються.

У цій статті ми вже розглянули, як підключити подвійний вимикач на дві лампочки, як все це підключати до нових лід лампам.  Залишилося розповісти тільки про те, як зробити послідовне з'єднання лампочок.  Воно використовується для істотного зменшення яскравості ламп розжарювання.  Кожна наступна лампочка приєднується до попередньої.  Напруга на кожній з них дорівнює загальну напругу, поділене на кількість ламп.  Припустимо, ви берете дві стандартних лампи на 220 воль і підключаєте їх послідовно.  В такому випадку на кожну з них буде подаватися 110 вольт, і вона буде світити в половину напруження.

Де ще це можна застосувати?  У тих випадках, коли у вас є багато ламп на маленьке напруга, ви можете їх скласти в гірлянду і включити в мережу 220 вольт.  Саме так і працюють прикраси для ялинки.  Там використовується багато ламп на 13,5 вольт, з'єднавши які, ви можете підключити весь цей набір в розетку.

Так само докладаємо відео про підключення абсолютно нових бездротових вимикачів світла.  Це передавач у вигляді клавіші, який подає сигнал на виконуючий блок-приймач.  Він замикає контакти і подає електроенергію на джерело світла.  Такі вимикачі потрібні в місцях, де складно чи пізно монтувати звичайний механічний переривник.  Наприклад, ви вирішили перенести вимикач в інше місце або встановити його на скляній поверхні.  З такими завданнями може впоратися тільки бездротової вимикач світла.

Підключення електропроводів - це відповідальна і небезпечна робота, яка може привести до несподіваних наслідків.  Запросіть досвідченого електрика, щоб він перевірив ваше підключення перед подачею електроенергії і розповів, як замінити лампочку в разі потреби.

Posted on 2017-03-10 Полезная информация 24640

Меню