Blog categories

Пошук за статтями

Як вибрати світлодіодний прожектор

Як вибрати світлодіодний прожектор

Все більше людей замислюються про якісному і економічному джерелі світла для двору, складу або виробничого цеху.  Ставиться завдання висвітлити добре територію і, в той же час, щоб це було доступно і економно.  З цим завданням відмінно впораються LEDпрожектори.  З кожним роком вони стають дешевшими, компактніші і практичніше.  Щоб розібратися, який прожектор вибрати для освітлення вашої території або приміщення, ми склали 5 питань.

 

1. Якої потужності мені купити прожектор?

  Залежно від площі, яку потрібно висвітлити, ви можете підібрати потужність прожектора.  Припустимо, у вас є двір площею 35 кв.м.  Для такої території вам буде потрібно прожектор не менше 30 ват.  Тобто, грубо кажучи, 1W на 0,7-1 кв.м (для нормальної видимості).  Виходячи з етіхрассчетов, ви з легкістю прорахуєте, на прожектор якої потужності вам варто звернути увагу.

 

2. Температура світіння прожектора.  Чи потрібно звертати увагу на цю характеристику?

В основних характеристиках Ledпрожекторов ви знайдете таке значення як температура світіння.  Є три основних відтінку: теплий (2700-3000K), нейтральний (4000-4500K), холодний (6000-6500K).  Холодний відтінок, як правило, використовують для освітлення доріг, підприємств, складів.  При такому світлі краще видно дрібні деталі.  Для прибудинкової території можна вибрати нейтральний або теплий колір світіння, він більш м'який (жовтуватий).

                                                                           

3. А може купити прожектор з датчиком руху?

Так, можна вибрати такий прожектор і ви заощадите електроенергію в нічний час.  Дуже практичне рішення для двору або прибудинкових територій.  Прожектор буде працювати тільки тоді, коли людина проходить біля нього.  На самому датчику руху є налаштування, які вам допоможуть налаштувати роботу прожектора.  Якщо у вас є домашні тварини, і ви не хочете, щоб на них спрацьовував датчик руху, можна просто зменшити чутливість в налаштуваннях.  Також, можна виставити час затримки світіння прожектора після спрацьовування датчика, від 7 секунд до 3 хвилин.



4. Чи важливий світловий потік в Led прожекторе?

Простіше кажучи, чим вище світловий потік, тим яскравіше буде світити світлодіодний прожектор. Всі виробники вказують світловий потік на упаковці, вимірюється в люменах (Lm). Звертайте особливу увагу на цю характеристику. В середньому, прожектор 10 ват видає 800-900 Lm, це хороший показник.

5. Чи варто переплачувати за світлодіодний прожектор?

Якість світла і надійність світлового обладнання безпосередньо залежить від збірки світильників. Дешеві прожектори іноді перегріваються під час роботи і виходять з ладу. Як правило, чим дорожче прожектор, тим вище світловий потік. Чим дешевше прожектор, тим менше матеріалів використовувалося на його виготовлення. Можна знайти золоту середину - і не дорогий і хорошої якості.


 





Posted on 2018-10-22 First category 716

Меню